Underlätta julstöket

Att sitta hemma med små barn och samtidigt försöka få ihop allt som ska fixas inför julen kan ibland kännas lite tungt och stressigt. Som nybliven förälder eller mammaledig kan det därför vara skönt att få hjälp med vissa saker och använda sig av smarta lösningar för att göra vardagen enklare och minska stressen.

 

Julklappar

 

När det gäller att till exempel inhandla julklappar är det inte det lättaste när man har små barn att hålla koll på eller köra runt i vagnen. Dessutom är det svårt att köpa leksaker och andra julklappar till barnen när de är med. Att istället kunna sitta i lugn och ro och köpa leksaker online är något som allt fler väljer. Det enda man behöver tänka på är att göra sin beställning i så pass god tid att klapparna hinner fram till julafton. Man vill ju inte riskera att barnen blir utan klappar såklart.

 

Hjälp hemma

 

När man är småbarnsförälder kan minsta lilla projekt, till exempel som att dammsuga, ta en evighet på grund av en rad olika saker som kan inträffa under den relativt korta tid det faktiskt tar att dammsuga. Att unna sig hjälp med städning av bostaden under julen kan vara ett bra sätt att komma undan den värsta stressen. När det gäller julbak och matlagning kan det vara trevligt att bjuda hem lite vänner och hjälpas åt. Förutom att man slipper göra allt helt själv så får man dessutom en trevlig dag med sina vänner. Vill man ha en barnfri dag där man kan stöka runt med vännerna i köket, njuta av några glas vin eller ta en dag på staden så finns det säkert någon vän eller familjemedlem som kan ställa upp som barnvakt i dessa tider.