Stora prisskillnader på matkassar online

För den som handlar sin mat online så finns det stora slantar att spara bara genom att välja rätt matkasse. Det skiljer nämligen stora summor på flera olika matbutiker online, både när det gäller färdiga matkassar och styckpriser på varor.

Idag kan man verkligen utnyttja nätet till allt och allt fler har upptäckt bekvämligheten med att shoppa mat online istället för i en butik.

Jämförelse gjort av Matpriskollen

Det är jämförelsesajten Matpriskollen som gjort en jämförelse i pris på de största matbutikerna online. Det är Willys, Hemköp, Mathem och Mat.se som jämförs i testet och prisskillnaderna mellan dessa aktörer är stora, skriver Expressen i sin artikel här. En Barnfamilj skulle kunna spara nästan 22 000 kronor per år bara genom att välja den billigaste matbutiken online.

Willys billigare än Mathem

Enligt undersökningen som gjorts visar resultatet på att en matkasse med 69 varor från Willys i Rissne kostar ca 1577 kronor medans motsvarande kasse från Mathem kostar 2043 kronor. Det är en stor skillnad i pengar och det gäller att man som onlineshoppare av mat jämför hur det ser ut i sitt eget område, det kan man spara stora pengar på.

Ica-butikerna tar olika pris

Beroende på varft man beställer sin matkasse ifrån skiljer sig också priset. Näst billigast i listan är Ica Maxi Haninge där motsvarande matkasse som köptes från Willys och Mathem kostar 1799 kronor, på tredje plats kommer Coop.se och fjärde Hemköp vid Torsplan. Ica har olika prissättning och därför skiljer det sig stort beroende på vilken butik man beställer online ifrån.

”De olika Ica-handlarna har egen prissättning och därför varierar priserna mycket beroende på vilken Ica-butik man beställer matkassen från. Hos den dyraste Ica-butiken, Ica Supermarket Vanadis, kostar matkassen 1 989 kronor”, skriver Expressen.