Starta eget på nätet

Att starta en egen webbshop på nätet där man kan sälja sina varor är ett smidigt och förhållandevis lätt sätt att få igång en egen liten verksamhet. Kanske vill man sälja sina egna tavlor, skönhetsprodukter eller barnkläder. En bra idé som man tror på är en grundläggande förutsättning. Här kommer några små tips på detaljer som kan göra att man verkligen går hem hos sina framtida kunder.

Förpackningar är viktigare än vad man kan tro. För i en webbshop kommer inte kunderna att få sina varor direkt i en kasse utan istället genom ett hemskickad paket. Ens förpackningar måste därför skydda varorna under hela transporten men också vara i en lämplig storlek och så anpassad som möjligt efter varan som ligger i. Snygga förpackningar som kunden blir lite imponerad av är naturligtvis ett stort extra plus men inget måste.

Någon form av kundservice är alltid bra att ha, då frågor från kunden alltid kan uppkomma. Att ha tydliga och klara villkor nedskriva på hemsidan kring saker som frakt, leverans och hur man returnerar varor gör att man kan minska oklarheter som annars kan uppstå. Är man kanske ensam kring allt som rör webbshoppen behöver man inte lämna ut sitt telefonnummer men det är bra om det finns en epost-adress dit kunderna kan höra av sig till.

Att rikta in sig på ett mindre men mer specifikt utbud kan vara bättre i början än att försöka sälja allt. Har man en idé som man känner är bra är det alltid bra att kolla runt på nätet kring vilka som har ett liknande utbud och sortiment för att se vad man själv kan erbjuda som inte de kan.