Spara tid genom att handla online

De flesta svenskar upptäckte för flera år sedan att det går att spara en hel del pengar genom att handla på internet. Sedan Covid-19 bröt ut har även människor i de högre åldersgrupperna börjat se fördelarna med internethandel. Många börjar dessutom inse att det går att spara rejält med tid genom att handla online.

Om du någon gång handlat i fysiska butiker så vet du hur enormt tidskrävande det kan vara. Är du ute efter en specifik vara så kan det ibland ta flera dagar att hitta det du vill ha. Väljer du istället att handla online så är det bara att googla på varan du söker, och troligtvis har du hittat en mängd alternativ på ett par sekunder. Vill du till exempel köpa en moderiktig hijab så behöver du bara klicka dig in på https://hijabfactory.se/hijab/ där du med all sannolikhet kommer hitta den perfekta varan för dig.

Allt fler svenskar handlar online

Onlinehandeln har gått stadigt uppåt under många år, men i och med det första coronalarmet så ökade den explosionsartat.

Till att börja med var det mest matinköpen som ökade kraftigt, och verksamhetschefen på Mat.se, Ludvig Anderberg, berättade för SVT Nyheter att de såg "ett bunkringsbeteende".

Folk köpte konserver och torrvaror som aldrig förr, dels för att undvika den smittorisk det innebar att ta sig till affären men också för att många varor började ta slut i de fysiska butikerna. Den största ökningen stod de äldre målgrupperna för, och när de väl började köpa mat på internet så upptäckte de tidsvinsterna med att handla alla sorters varor online.