Shoppingberoende och gratisprylar

Att shoppa online är fantastiskt smidigt och bekvämt. Det faktum att man kan shoppa precis när som helst på dygnet och var man än i världen befinner sig, gör att man slipper stressa, planera när man ska shoppa, trängas med andra och så vidare.  Har man ingen självdisciplin eller kanske en liten shoppoholic-ådra så kan internetshopping dock vara en ganska riskfylld tjänst. Just eftersom det är så otroligt smidigt och lättillgängligt så gör det också att det är svårt att hålla sig ifrån shoppingen. Man kanske bara är uttråkad eller tänker att man ska ”titta” lite bara och sen innan man vet ordet av så har man plötsligt klickat in varor i den digitala kundvagnen.

På Aftonbladet kan man läsa en artikel om Åsa som är beroende av att shoppa:

 

Känslan av att verkligen vilja ha de där fina skorna eller den där snygga jackan, har nog alla känt någon gång. För de allra flesta rullar vardagen på som vanligt. Man jobbar och sparar förhoppningsvis ihop pengar och köper det man har längtat efter. Efter det känner man sig nöjd och belåten. Men så funkar det inte för alla. Om man är shoppingberoende kretsar hela ens liv kring att vilja ha och hur man ska få ihop pengar till det. Om det så kräver att man står konstant i skuld och lever på kredit.

 

Som tur är lider inte särskilt många i Sverige av den här graden av shoppingbehov och självklart är det fortfarande normalt och roligt att shoppa fina kläder och prylar så länge man gör det på en sund nivå. Onlineshopping i all ära men är det inte ännu trevligare att få gratissaker? På internet kan man få allt från tamponger och hudkrämer till olika "prova på"-varor eller en fotobok gratis! Ja det gäller bara att man letar lite. Annars skulle självklart alla sitta och klicka hem gratisgrejer och då skulle det med största sannolikhet ta slut illa kvickt.