Shoppa under Black Friday

Att det finns flera fördelar med att shoppa online råder det ingen tvekan om då det blir billigare, man har fler valmöjligheter och man får varorna hemkörda direkt till dörren – men om du shoppar under Black Friday kan du verkligen göra klipp!

Imorgon drar Black Friday igång, e-handlarnas alldeles egna högtid då de säljer av varor för att göra plats för nya, och då kan du som konsument verkligen lyckas göra en hel del shopping – till en riktigt billig prislapp. Är du till exempel sugen på ett nytt soffbord? Välj då ut vilket du vill ha och var beredd imorgon, då kanske just det soffbordet säljs för e bråkdel av sitt originalpris. Det är nämligen nu som många e-handlare tjuvstartar julrean och rear ut varorna innan mellandagarna då rean traditionellt huserar i butikerna, det skriver bland andra Göteborgs Posten.

Vad är Black Friday?

Black Friday är en amerikansk högtid som infaller dagen efter Thanksgiving då mängder av butiker USA över har haft stängt och därför kommer denna dag som ett sätt att locka tillbaka kunderna till butikerna igen. Men här i Sverige är det istället e-handlarna som anammat konceptet och för att lyckas göra kap som konsument finns en del saker att tänka på. Exempelvis tipsar Expressen om hur du lyckas bäst om du:

• Håller koll på sajten du vill handla från- nya erbjudanden dyker upp hela tiden.

• Är snabb på tangenterna – varorna säljs slut fort.

• Håll dig vaken - rean startar redan ikväll vid midnatt.

• Många avslöjar rean vid midnatt

Inte bara konsumenterna som tjänar på Black Friday

Det är inte bara konsumenterna som kan tjäna på att shoppa under Black Friday, e-handlarna tjänar också på rean. Till exempel skriver Aftonbladet om hur e-handlare kan tjäna miljoner under bara denna dag – om de gör det på rätt sätt vill säga. Och då handlar det om att rea ut rätt typ av varor, ha ett brett reasortiment för kunden att välja bland och att e-handlaren har ett stort lager så att varorna inte tar slut på en gång. Sedan handlar det som vanligt om att få kunderna att återkomma, och Black Friday är en bra dag att locka nya kunder och målgrupper till sin butik.