Så börjar du investera i bitcoin

Bitcoin som är en digital kryptovaluta har blivit en populär tillgång att investera i. Det är ingen centralbank som kontrollerar valutan utan bitcoin kan skickas runt om i världen utan inflytande. Det som är viktigt att tänka på när du ska investera i bitcoin är att läsa på och välja en säker handlare.

Bitcoin som är en av det största kryptovalutorna distribueras och används digitalt. Du som äger bitcoin förvarar dem i en digital plånbok. Bitcoin har gjort det möjligt att snabbt och enkelt kunna skicka pengar vart som helst i världen utan att någon central auktoritet kontrollerar valutan. Du skickar pengarna direkt till mottagaren och kontrollerar själv din plånbok. Om du är intresserad av att köpa bitcoin ska du tänka på att använda en säker handlare. Det finns många oseriösa aktörer som vill lura dig på pengar. Hos https://bt.cx/sv/ kan du göra trygga bitcoinaffärer och du gör dem direkt med BTCX utan mellanhänder. De är registrerade och godkända hos finansinspektionen. Du kan enkelt köpa bitcoin med Swish och BankID.

Olika typer av investeringar

Om du endast vill ha exponering mot bitcoin kan du köpa ett certifikat hos någon nätmäklare. Certifikat har bitcoin som underliggande tillgång och följer bitcoinkursen. Du äger alltså inte bitcoin direkt. Vill du äga bitcoin ska skaffa en digital plånbok och köpa riktiga bitcoins genom en trygg handlare. Om du tror på bitcoin som investering och att värdet kommer att öka är bitcoin en bra investering. Det är bra att ha en plan för dina bitcoin, fundera på vilken tidshorisont du har för din investering. Antingen har du dem som en långsiktig investering eller har du bitcoin för att kunna handla med dem.

Diversifiera dina investeringar

När det kommer till investeringar ska du tänka på att inte lägga alla ägg i samma korg utan investera i olika tillgångar och bitcoin kan absolut vara en bra tillgång att ha i en portfölj. Genom diversifiering minimerar du risken och svängningarna i dina investeringar. Innan du handlar bitcoin är det viktigt att du läser på ordentligt, som med alla investeringar. Du ska alltid veta vad du köper och vilka risker som finns.