Hitta bilen du söker

Är du på jakt efter en Mazda 323 med dragkrok från 1997? Eller en Chrysler Grand Voyager 3.3 från 2003? Vet du var du ska leta i så fall?

Nätet har kommit att bli det främsta stället för att köpa och sälja begagnade saker, och detta gäller inte minst för bilar, där det länge har funnits en stark begagnat-marknad. Så är bilar och andra fordon också en av de populäraste kategorierna på de olika sajterna.

Den utan tvekan populäraste köp- och säljsajten i Sverige är Blocket, och bilar är en av de populäraste varorna på sidan ifråga. 2,5 bilannonser läggs upp på Blocket varje minut under dagtid. Eftersom sajten är så välbevakad av hugade spekulanter kan det gå undan: en bil kan säljas nästan direkt efter att den lagts upp på Blocket. Är man ute efter något lite mer ovanligt är Blocket dock en utmärkt plats att leta på, och man ska inte dra sig för att svara på en annons där någon säljer en Toyota Corolla eller en liten VW Golf. Den kan ju av någon anledning fortfarande finnas kvar.

På Blocket kan man förfina sin sökning med en mängd kriterier. Man kan söka i sitt län, angränsande län eller i hela Sverige, och även förfina sin sökning med avseende på pris, modell, antal hästkrafter, drivmedel med mera. På detta sätt blir det enkelt att jämföra priser och annat på exakt de bilar man är intresserad av.

En annan sida, som enbart är inriktad på bilar och andra motorfordon, är Bytbil.com. Även här går det att förfina sin sökning enligt ett flertal parametrar.