Få mer tid över för varandra

Som småbarnsförälder kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till. Förhoppningsvis är det inte riktigt lika kaotiskt i majoriteten av alla barnfamiljer som det är i TV-programmet ”Familjen Annorlunda” där familjerna har mellan 8 och 10 barn var. Där kan man verkligen förstå att det är alldeles för få timmar på veckans alla dagar för att hinna med allt man önskar. Att just få tid till varandra, utan barnen, är något som många har problem med. Även om ens nära och kära ofta, mer än gärna, ställer upp som barnvakt så är det inte alltid det fungerar rent praktiskt. Barnet kanske är för litet för att lämna till barnvakt eller så matchar inte barnvaktens tid in med den kväll som passar er båda bäst.

Att spara tid

Det finns dock olika sätt att spara tid i vardagen, om än lite tid. Att ge sig ut på staden och shoppa när man är mammaledig är inte det lättaste. Inte nog med att det brukar ta ett tag att komma iväg hemifrån eftersom barnet ska matas, bytas blöja på, få på kläder etcetera. Man ska dessutom köra runt på den otympliga barnvagnen mitt i stadens trängsel, vilket gör att varje butik tar avsevärt mycket längre tid att vistas i med barnvagn, än utan. Att istället köpa kläder, leksaker och gosedjur på nätet sparar er mycket tid. Att få sakerna hemlevererat istället för att behöva släpa på kassar samtidigt som du ska navigera vagnen i trängsel, är något som de allra flesta uppskattar.

Att köpa ett babygym är en annan bra sak för att få lite tid över för varandra. I ett babygym kan er bebis ligga i timmar utan att bli understimulerad eller uttråkad. På grund av det sköna underlaget samt de roliga gosedjuren eller leksakerna som hänger över barnet kommer garanterat göra att er bebis håller sig lugn och sysselsatt, helt på egen hand, medan nu kan avnjuta en middag eller krypa upp i soffan och se en bra film i lugn och ro.