Den nya tidens låneform

Slut är tiden då du var tvungen att stå och vänta på att ansöka om ett lån för privat bruk. Bankernas väntetider på att få till stånd ett möte gjorde att du kanske till och med gav upp och beslöt dig för att gå miste om en bra chans istället.  Men med de nya möjligheterna med samlade långivare på ett och samma ställe, går det både snabbare och enklare.

Om du har ett behov att ta snabba lån så är det just snabbheten du är ute efter.  Samtidigt vill du ha fördelaktig ränta och möjligheten att bläddra mellan flera långivare för att hitta de skräddarsydda villkoren för just ditt ärende.  Med de smarta jämförelsesajterna slipper du gå miste om en bra deal och kan således fokusera på att skrida till verket med ansökan och använda pengarna på stubinen.

Så kom jämförelsesajterna att spela så stor roll

I och med att de snabba sms-lånen kom till världen för över ett decennium sedan, så började allt fler se en fördel med att lägga ut sina lånetjänster på nätet. Allt eftersom tiden gick så började långivare se ännu fler ljusglimtar med att utkonkurrera de stora bankerna genom att erbjuda nischade låneanbud till gynnsamma villkor för alla slags låntagare. Människor med skral ekonomi, betalningsanmärkningar, svajiga livssituationer, pensionärer eller små finansiella glapp i vardagen kunde få samma chanser till lån som de välbärgade och ekonomiskt lyckligt lottade vad återbetalningsmöjligheter beträffar. Detta ledde till en boom inom lånemarknaden som tidigare inte skådats.

Räntetaket infördes för lägre lånekostnader

I och med att många långivare såg sin chans så har det också givit upphov till att vissa av dem satte långt över en skälig ränta.  I en del fall uppenbarades räntan till näst intill 100 % vilket lade grunden för fler skuldbelagda personer som inte kunde ta sig ur träsket. Den tiden är lyckligtvis förbi eftersom den svenska regeringen sedan 2018 införde ett räntetak som innebar att det inte skulle gå att betala tillbaka mer än det dubbla av själva lånebeloppet.  Den effektiva räntan skulle alltså inte få överstiga mer än dubbla beloppet du lånat från början. Även marknadsföringsaspekten som förr kunde vara ganska aggressiv fick nu lov att tona ner sig och istället vara mer realistiska i sin framtoning.

Resan för snabblånslångivare har varit lång och lite krokig och detsamma har varit för kunderna, men idag har man infört en bättre balans mellan lånemöjligheter och skulder att dras med.

Jämför dina lån för bättre tidsvinning 

När du vill ta ett samlingslån, ett snabblån eller ett mikrolån så finns det verkligen många aktörer att välja mellan. För att hitta rätt så snabbt som möjligt är det bra om alla långivare är samlade och kan ge dig anbud så kvickt som möjligt. En sådan möjlighet bidrar till att du slipper sitta och ta av din dyrbara tid eftersom någon annan redan har bakat ihop de bästa bankerna i en sajt. Med en jämförelsesajt kan du sålla bort de långivare som inte verkar passa dig och istället koncentrera dig på den nisch som verkar falla dig i smaken, beroende på din egen situation.