Dåliga beslut kring vår ekonomi

När det kommer till vår privatekonomi är dte otroligt många som har svårt att hlla i sina slatar och planera upp sitt sparande. Dåliga beslut är något de flesta av oss gör - om och om och om igen. 

I en artikel på Aftonbladet kan vi läsa hur skribenten Christina Söderberg pratar om det bittra i att nästan alla är dåliga på att hålla i sina slantar och veta hur man ska göra får att få så mycket ut av dem som möjligt. Något som är lite ledsamt. På https://advisa.se/privatlan/ går det att få tips och hjälp om hur man kan jämföra olika privatlån för att finna ett passande bra. Och det är otroligt bra att hålla koll på sina lån, men viktigt är även att vi börjar fundera över våra beslut vi gör när det kommer till lån. Ckristina skriver:

"Vi är inte skapta för att ta hand om pengar – det är därför det är så svårt. Vi fattar ett stort antal ekonomiska beslut varje dag och ser pengar som en naturlig del av livet. Även om det är praktiskt att vi handlar med pengar och inte byter varor med varandra, så är det onaturligt för oss. Och relativt nytt om man tänker på hur länge vi har existerat utan pengar."

Gamla sedlar

När det kommer till ekonomi är det bra att ha respekt för sina pengar. Att då behandla varje mynt lite bättre, men även att skriva bankbok är en mycket bra väg att gå. Men vad man även kan göra är att lära sig mer om sedlar, och att kolla in gamla sedlar är otroligt intressant. På SvD går det att se gamla sedlar och klura ut hur många det är som man har koll på. På denna länk kan du även läsa hur mycket du bör ha i buffert. För det här med att man ska ha ungefär två månadslöner är lite missvisande då det berorr på många andra faktorer.